προφητείες

   Ιωάννης o Θεολόγος    Ηράκλειτος, Κομφούκιος      Νοστράδαμος     Κέυση, Μαλαχίας, Παράκελσος
,,,

   Κοσμάς ο Αιτωλός  (1714-1779)

  Οι προφητείες του, αφορούν τα πολεμικά γεγονότα των τελευταίων ετών αλλά
και τις εξελίξεις από εδώ και πέρα. Λέει ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τον Πόλεμο: Θάρθει όταν έρθουν δυό καλοκαίρια και δυό Πασχαλιές μαζί.
Πράγματι το 1991 όταν σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο η 25 Μαρτίου (επέτειος επανάστασης του έθνους) συνέπεσε με το Πάσχα και υπήρχε τέτοια ζέστη σαν να είχαμε δύο καλοκαίρια, ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ιρακ και συγχρόνως οι πρώτες συγκρούσεις στη Γιουγκοσλαβία.
Πιο κάτω λεει πως, αν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω τότε κοντά θα είναι. Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω λίγα θα πάθετε ,άν πιαστεί από πάνω θα πάθετε πολλά. Λάκκοι και βράχοι στη Δερόπολη (περιοχή στην Αλβανία ) θα είναι γεμάτοι πρόσφυγες. Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πένα μα δε θα μπορούν ,99 φορές με τον πόλεμο και μία με την πένα. Θα μαζωχτεί το χιλιάρμενο (πολλά πλοία μαζί ) στο σκάλωμα (Αγιοι Σαράντα-Αλβανία). Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν τα μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. (βομβαρδιστικά;)  Στη συνεχεια, οι προφητείες του Αγιου Κοσμά  περιγράφουν γεγονότα που ακόμη δεν έχουν συμβεί και αναμένονται στο άμεσο μέλλον. 
Οι τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν πάλι μέχρι τα Εξαμήλια (περιοχή στην Αλβανία όπου οι τούρκοι έχουν τώρα στρατιωτική βάση). Έπειτα θα τους κυνηγήσετε μέχρι την κόκκινη μηλιά (στα βάθη της Ασίας).
Πρώτα θα διαμελιστεί η Αυστρία (Αυστρο-ουγγαρία λεγόταν στην εποχή του Κοσμά η περιοχή της Γιουγκοσλαβίας) και έπειτα η Τουρκία. Προβλέπεται μετά τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας να δημιουργηθούν προβλήματα και στην Τουρκία.Οταν θα ιδείτε το χιλάρμενο στα Ελληνικά ύδατα τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης. Στην Πόλη θα χυθεί τόσο αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύσει. 
  Η προφητεία που αφορά έναν πόλεμο γύρω από την Κωνσταντινούπολη συνδυάζεται και με άλλες προφητείες που έχουν γραφεί κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Ετσι έχουμε την προφητεία του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού που λέει ότι το ξανθόν έθνος του οποίου το όνομα αρχίζει από το γράμμα "Ρ" θα εισέλθει στην Κωνσταντινούπολη και θα εκδιώξει τους Τούρκους. Αλλη μία προφητεία του "ανωνύμου" όπως λέγεται (1053 μ.Χ.), περιγράφει μία σειρά παραπλήσιων γεγονότων: Νίκη ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή αγαρηνών (Μουσουλμάνων). Ανησυχία Κόσμου. Γενική απελπισία επί της γης. Μάχη επτά κρατών στην Κωνσταντινούπολη. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη του μεγαλυτέρου κράτους κατά των εξ κρατών. Συμμαχία εξ κρατών κατά εβδόμου κράτους Ρωσίας και τρία ημερονύκτια σφαγή. Παύση πολέμου και παράδοση της Πόλης στους Ελληνες.