προφητείες

Κοσμάς o Αιτωλός       Ιωάννης o Θεολόγος      Ηράκλειτος, Κομφούκιος      Κέυση, Μαλαχίας, Παράκελσος
 

  Νοστράδαμος
Εγραψε τις προφητείες του το 1568 και  τις κωδικοποιούσε ετσι, ωστε ειναι
δύσκολο να τις ερμηνεύσουμε. Θα χρειαζόταν εκατοντάδες σελίδες για να τις
περιγράψουμε, ενω για πολλούς καποιες  έχουν ήδη επαληθευτεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νοστράδαμος ήταν γνώστης πολλών αρχαιοελληνικών προφητικών κειμένων καθώς και των προφητικών στηλών που υπήρχαν στον ιππόδρομο της Κωνσαντινούπολης, οι οποίες είχαν μεταφερθεί προηγουμένως όπως γράφει ο Ροβέρτος του Clari στη Γαλλία από τους σταυροφόρους. Αξίζει όμως να αναφερθεί το εκπληκτικό τετράστιχο ΙΧ -25 που αφορά τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία,που είχε δημοσιευτει ερμηνευμένο σε ανύποπτη στιγμή σε γνωστό περιοδικό: "Περνώντας τις στήλες να έλθουν κοντά στα ρόδα, θα φτάσουν πιό αργά απ' ό,τι πίστευαν ερχόμενοι οι νέοι Ισπανοί στη BESIERS, θα κυνηγήσουν και θα συντρίψουν τους ιδιοκτήτες αυτής της περιοχής". Η ερμηνεία που είχε δοθεί τότε ήταν Οι Αμερικανοί (νέοι Ισπανοί λόγω της ανακάλυψης της Αμερικανικής Ηπείρου από τον Ισπανό Κολόμβο) θα περάσουν το Γιβραλτάρ (στήλες) ερχόμενοι κοντά στην Βουλγαρία (κοιλάδα των ρόδων), θα φθάσουν στην Σερβία (αναγραμματισμός του Besiers σε Serbies=Σερβία) και θα  επιτεθούν στους ιδιοκτήτες της περιοχής.
  Την ίδια δυσκολία έχουμε και με το παρακάτω τετράστιχό του που αφορούσε το 1999. Το έτος 1999 σεπτ. μήνα από τον ουρανό θα έλθει ένας μεγάλος βασιλιάς του τρόμου. Ξαναζωντανεύει ο μεγάλος βασιλιάς των Ανγκολ-Μουά και ο Αρης βασιλεύει από Ευτυχία. Το τετράστιχο προσδιορίζει χρόνο και μήνα πράγμα σπάνιο για τον Νοστράδαμο. Ομως παραμένει αδιευκρίνιστο άν έρχεται από τον Ουρανό κάποιο πραγματικό πρόσωπο που θα προκαλέσει τον τρόμο ή πρόκειται για ένα σημαντικό φυσικό φαινόμενο που θα δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους της γης. Το σίγουρο είναι ότι λίγο πριν και μετά  τον Σεπτέμβριο (σεπτ.) του 1999 υπήρξε μία έξαρση έντονων γεωλογικών και καιρικών φαινομένων πάνω στη γη με πολλά θύματα ενώ όντως λίγο πριν είχε συμβεί πόλεμος (Ευτυχία του Αρη). Σύμφωνα δε με το τετράστιχο ο Αρης βασιλεύει και πάλι μετά την εμφάνιση των έντονων φυσικών φαινομένων οπότε προαναγγέλεται μάλλον και νέος πόλεμος που θα απασχολήσει την ανθρωπότητα. 
Οι αινιγματικοί ΑΝΓΚΟΛΜΟΥΑ (ANGOLMOIS) ήταν φυλή μογγολική υπό τις διαταγές του Αττίλα και ίσως το τετράστιχο να συνδέεται με καινούρια προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η  Κύπρος.