ονειροκρίτης

Α.Β.Γ.Δ.Ε.Ζ.Η.Θ.Ι.Κ.Λ.Μ.Ν.Ξ.Ο.Π.Ρ.Σ.Τ.Υ.Φ.X.Ψ.Ω


Καρδιά Αν βλέπεις ότι η καρδιά σου είναι υγιής θα έχεις καλή ζωή και οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν όμως δεις ότι πάσχεις από καρδιά θα στεναχωρεθείς. Αν δεις ότι πληγώθηκες στην καρδιά θα χάσεις πολλά λεφτά, ή θα σε εγκαταλείψει η γυναίκα που έχεις δεσμό μαζί της. Αν ονειρευτείς ότι εσύ πληγώνεις την καρδιά άλλου,αυτός θα σε μισήσει στην πραγματικότητα για την απληστία σου. Αν είσαι παντρεμένη και δεις ότι πονάς την καρδιά σου, ο άντρα σου θα πάθει κάτι κακό. Αν είσαι ανύπαντρη θα πάθει κακό ο σύντροφος σου, ή ο εραστής σου ή ο πατέρας σου. Αν δεις ότι από το σώμα σου λείπει η καρδιά σου ή την έχασες, διατρέχεις κίνδυνο να χάσεις την ζωή σου ή συγγενικού σου ατόμου. Αν τρως την καρδιά ζώου, κάποια γυναίκα θα σε βασανίσει.

Καφές Αν βλέπεις ότι κάνεις σε άλλους καφέ θα στεναχωρεθείς για κάτι αλλά προσωρινό γιατί μετά θα χαρείς. Αν δεις ότι σου προσφέρουν καφέ άλλοι και τον δεχθείς θα αναλάβεις μιαν υποχρέωση από την οποία θα πικραθείς. Αν δεν πάρεις τον καφέ που σου προσφέρουν θα ακούσεις δυσάρεστα νέα για κάποιο φίλο ή συγγενή σου τα οποία δεν θα είναι αληθινά. Το ίδιο ισχύει και αν βλέπεις τον καφέ να χύνετε. Αν καβουρδίζεις καφέ θα ακούσεις καταστροφή κτήματος ή πολύτιμου αντικειμένου. Αν σου προσφέρει καφέ γυναίκα ανύπαντρη σημαίνει ότι ο σύντροφος σου είναι πιστός σε σένα και να μην πιστέψεις αν ακούσεις το αντίθετο γιατί θα είναι συκοφαντίες.

Κέρατα Αν ονειρευτείς απλώς κέρατα πρόσεχε γιατί ο σύντροφος σου σε κερατώνει, αν βλέπεις ζώο με κέρατα όσο και να προσπαθήσεις οι υποθέσεις σου δεν θα πετύχουν. Αν το ζώο που βλέπεις, στην πραγματικότητα δεν έχει κέρατα, σκύλος, γάτος κτλ, θα πάρεις είδηση που δεν θα περιμένεις. Αν το ζώο σου επιτίθεται με τα κέρατα του, κάποιος εχθρός σου θα σε βλάψει. Αν όμως βλέπεις συγγενή σου ή φίλο σου να έχει κέρατα θα στεναχωρεθείς από δυσάρεστη είδηση. Αν βλέπεις κάποιο μικρό παιδί ότι έχει κέρατα όταν μεγαλώσει θα γίνει πολύ σπουδαίος άντρας. Αν είσαι άρρωστος και δεις ότι έχεις κέρατα, θα αναρρώσεις γρήγορα.

Κεφάλι Αν ονειρευτείς ότι το κεφάλι σου ειναι μεγαλύτερο από ότι στην πραγματικότητα και όμορφο θα αποκτήσεις τιμή, δόξα, κέρδη από τις επιχειρήσεις σου, αν βρίσκεσαι σε δική θα βγεις κερδισμένος και γενικά θα πάνε καλά όλες οι υποθέσεις σου. Αν όμως είσαι άρρωστος η κατάσταση σου θα χειροτερέψει . Αν έχεις αξίωμα όπως στρατιωτικός δάσκαλος θα εξευτελιστείς από τους γύρω σου. Αν το κεφάλι που βλέπεις είναι μικρότερο από την φυσική σου κατάσταση, θα ταπεινωθείς από συνεργάτες σου και θα περάσεις βάσανα και άδικες κατηγορίες σε βάρος σου. Αν δεις ότι έχεις κεφάλι Αράπη θα κάνεις μακρινό ταξίδι και θα κερδίσεις πολλά. Αν το κεφάλι ειναι λιονταριού, λύκου, η ταύρου θα νικήσεις τους εχθρούς σου και θα αποκτήσεις αγάπη και σεβασμό από τους γύρω σου. Αν κρατάς το κεφάλι σου στα χέρια σου πιθανών να χάσεις τον σύντροφο σου, η ένα από τα παιδιά σου. Αν όμως είσαι ανύπαντρος και βλέπεις αυτο το όνειρο θα κάνεις καλο γάμο. Αν βλέπεις ότι εχείς δυο η περισσότερα κεφάλια θα αποκτήσεις δόξα, τιμή, εξουσία και δύναμη. Αν βλέπεις το κεφάλι σου κομμένο, η χωρισμένο από το υπόλοιπο σου σώμα προμηνάει ευχάριστα νέα για σένα διότι αν είσαι φτωχός θα αποκτήσεις πλούτη, αν είσαι άρρωστός θα αναρρώσεις, αν έχεις στεναχώριες θα ανακουφιστείς, αν είσαι ανύπαντρος θα παντρευτείς με καλο άτομο και θα ευτυχίσεις. Αν είσαι γυναίκα έγκυος και βλέπεις ότι κάποιο παιδί έκοψε το κεφάλι σου το παιδί που θα γεννήσεις θα ειναι αρσενικό.

Κερί Αν βλέπεις στον ύπνο σου κεριά αναμμένα, θα πάρεις μεγάλη χαρά, δόξα και τιμή. Αν είσαι άρρωστος θα αναρρώσεις, αν είσαι ανύπαντρος θα παντρευτείς πολλή σύντομα και θα ευτυχίσεις.
Αν τα κεριά που βλέπεις ειναι σβησμένα, η ειναι αναμμένα και λιώνουν, η σβήνονται ειναι γενικά κακό όνειρο και προμηνάει δυσάρεστα γεγονότα. Μαύρο κερί σημαίνει πένθος. Αν πλάθεις εσύ ο ίδιος κεριά και είσαι φτωχός θα απαλλαγείς από την φτώχεια και τα βάσανα, αν είσαι πλούσιος θα πάθεις χρηματικές ζημιές.

Κιθάρα Αν βλέπεις ότι παίξεις κιθάρα ενώ στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις κάτι που θέλεις πραγματικά θα το αποκτήσεις άλλα δεν θα πάρεις την ικανοποίηση που περίμενες. Αν όμως γνωρίζεις να παίξεις κιθάρα σου αρέσει η πολυτελείς ζωή αλλά φρόντισε τις εργασίες σου και τα συμφέροντα σου. Αν κάποιος άλλος παίξει κιθάρα θα γνωρίσεις άτομο παρόμοιου χαρακτήρα με εσένα και θα κρατήσει η φιλιά σας. Αν είσαι ανύπαντρη ο δεσμός σου σκέφτεται σοβαρά για την σχέση σας.

Κλειδί/ Κλειδώνω Αν βλέπεις ότι κρατάς κλειδί , θα εχείς ευχάριστες ειδήσεις στις υποθέσεις σου, αν είσαι παντρεμένος θα αποκτήσεις ευτυχία και εσύ και τα παιδιά σου, αν δεν είσαι παντρεμένος θα παντρευτείς άλλα η γυναίκα σου δεν θα σου είναι πολλή πιστή.
Αν τα κλειδιά που κρατάς ειναι πολλά μαζί, οι υποθέσεις σου δεν θα πάνε και τόσο καλά άλλα και μυστικά που νομίζεις ότι εχείς τα γνωρίζουν και άλλοι. Αν δεις ότι βρίσκεις κλειδιά καινούρια και ωραία θα εχείς κέρδη και ωφέλειες, αν τα κλειδιά όμως αυτά ειναι παλιά και σκουριασμένα θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Αν είσαι ανύπαντρη και βλέπεις ότι χάνεις τα κλειδιά σου σημαίνει ότι έχασες την εμπιστοσύνη από τον άνθρωπο που αγαπάς. Αν βλέπεις ότι κατασκευάζεις εσύ κλειδιά θα αποκτήσεις κέρδη από την εργασία σου, λίγα άλλα σίγουρα. Αν δεις ότι κλειδώνεις δωμάτιο η σπίτι η οτιδήποτε άλλο θα πάρεις μεγάλη στεναχώρια.
 

Κληρονομία Αν βλέπεις στον ύπνο σου ότι αποκτάς απροσδόκητη κληρονομία, κάποιος φίλος σου θα σου φέρει ευχάριστα νέα, αν η κληρονομία προέρχεται από ιερέα θα έχεις την ευλογία του Θεού σε ότι κάνεις. Αν η κληρονομία προέρχεται από άγνωστο σου άτομο κάποιος εχθρός σου θέλει να συμφιλιωθείτε και αυτο θα σε ωφελήσει. Αν είσαι ανύπαντρη και βλέπεις ότι αποκτάς κληρονομιά θα έχεις σύντομα απροσδόκητο γάμο, αν είσαι παντρεμένη θα αποκτήσεις καλά παιδιά. Αν όμως δεις ότι κληρονομείς τον άντρα σου ενώ είναι ακόμη ζωντανός πρόσεξε γιατί θα τον πικράνεις με την συμπεριφορά σου. Αν δεις ότι κληρονομείς ετοιμοθάνατο, αυτός θα γίνει καλά και θα σε ωφελήσει.
 

Κοιμητήριο Αν ονειρεύεσαι ότι βρίσκεσαι μέσα σε κοιμητήριο θα σου συμβεί κάτι καλό που δεν το περίμενες, αν ειναι γεμάτο από τάφους θα επιτυχείς στο μέλλον σου, αν όμως ειναι άδειο από αυτούς περίμενε ζημιές ηθικές και χρηματικές.

Κόκκαλα Τα κόκαλα γενικά ειναι δυσάρεστο, αν είναι ανθρώπου περίμενε θάνατο φίλου, η μακρινού συγγενή, θα βρίσκονται στο νεκροταφείο, θα αναβληθεί, αν ειναι ζώου θα πάρεις κακή είδηση από φίλο σου. Αν τα κόκκαλα που βλέπεις είναι δικά σου θα παρεξηγηθείς με κάποια άτομα κάτι που το οποίο θα ζημιωθείς. Αν βλέπεις ότι τρως κοκάλα θα χάσεις μια πολλή καλή ευκαιρία που θα σου δοθεί από δική σου ανοησία. Αν δεις ότι σε πονούν τα κοκάλα σου θα έχεις υλικές ζημιές και χρέη.

Κόκορας Αν είσαι γυναίκα και βλέπεις κόκορα θα παντρευτείς ωραίο άντρα, αν σου επιτίθεται θα συζητήσεις άσχημα με φίλο σου. Αν τρως τον κόκορα περίμενε πλούτη και ευχάριστες ειδήσεις, αν ακόμη τον σφάξεις το μέλλον σου είναι λαμπρό. Αν είσαι άρρωστος και βλέπεις κόκορα θα αναρρώσεις γρήγορα. Αν απλώς τον βλέπεις η τον ακούεις να λαλεί καλές και ευχάριστες ειδήσεις θα λάβεις.

Κολυμβήθρα Αν βλέπεις πως σε βάζουν στην κολυμβήθρα θα απαλλαγείς από στεναχώριες, αν άπλα την βλέπεις σημαίνει πως έχεις ήσυχη την συνείδηση σου.

Κόρακας Αν βλέπεις κόρακα να πετάει θα κάνεις ταξίδι άσχημο ή θα πέσεις θύμα ληστών, αν είσαι παντρεμένος το ταίρι σου διατρέχει κίνδυνο απιστίας. Αν οι κόρακες που βλέπεις είναι πολλοί μαζί θα συζητήσεις άσχημα με φίλους σου. Αν ο κόρακας είναι ψόφιος θα απαλλαχτείς από εχθρό σου. Αν εχείς κόρακα στο σπίτι σου και τον φροντίζεις οι φίλοι σου δεν είναι και τόσο καλοί. Αν του ακούς να κράξουν θα παρευρεθείς σε δυσάρεστο γεγονός, αν τρως το κρέας του θα κανείς άδικη πράξη η οποία θα βαρύνει την συνείδηση σου, αν πέτα πάνω από το σπίτι σου θα έρθει θάνατος σε άτομο τις οικογένειας σου.

Κουκουβάγια Η κουκουβάγια στον ύπνο σου προμηνύει πάντα κάτι κακό συνήθως θάνατο όταν πέτα πάνω από το σπίτι σου.

Κρανίο Αν ονειρευτής κρανίο νεκρού πρόσεξε γιατί θα σου προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο. Αν δεις ότι το κρανίο είναι δικό σου, θα κάνεις ιδέες άσχημες και φρόντισε να τις απομακρύνεις από το μυαλό σου αλλιώς θα σε βλάψουν.

Κρασί Αν είσαι υγιής και βλέπεις άσπρο κρασί θα έχεις υγεία, αν είσαι άρρωστος θα γίνεις καλά. Αν είσαι γυναίκα έγκυος θα γεννήσεις καλό και υγιές αγόρι, αν όμως το κρασί είναι κόκκινο θα έχεις δύναμη και επιρροή στους άλλους αλλά και καβγάδες από τους οποίους θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα. Σε άσχημες καταστάσεις για το έθνος συνήθως προμηνύει πόλεμό. Αν ονειρευτείς μαύρο κρασί οι υποθέσεις σου θα έχουν καλό τέλος με την βοήθεια μιας γυναίκας. Αν το κρασί χύνεται στο πάτωμα και έχεις υπόθεση με δίκη θα αργήσει να τελειώσει. Αν είσαι όμως γυναίκα κάποιος άντρας από το παρελθόν σου θα σε κατατρέξει.

Κρίνος Αν βλέπεις λευκό κρίνο σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος αγνός και αγαθός, αν είσαι άντρας και βλέπεις γυναίκα να τον κράτα θα την ερωτευτείς και ίσως την παντρευτείς. Αν κράτα γυναίκα παντρεμένη κράτα κρίνο θα μείνει σύντομα έγκυος. Αν βλέπεις ότι εσύ κρατάς κρίνο και μάλιστα τον μυρίζεσαι θα έχεις χάρες, τιμές και πλούτη. Αν όμως βλέπεις αυτο το όνειρο σε εποχή που οι κρίνοι δεν ανθίζουν σημαίνει πως ξοδεύεις άσκοπα την ώρα σου και παραμελείς την εργασία σου, αν δεις ότι φυτεύεις κρίνο θα έχεις ερωτικές επιτυχίες.

Κυπαρίσσι Αν δεις κυπαρίσσι από μακριά θα μάθεις καλά νέα από ξενιτεμένο για τον οποίον νόμιζες ότι σε ξέχασε. Αν περπατάς σε δρόμους με κυπαρίσσια σε περιμένουν μεγάλα εμπόδια τα οποία θα ξεπεράσεις και θα καταφέρεις να πετύχεις τον σκοπό σου. Αν είσαι σε κήπο με κυπαρίσσια και είσαι χαρούμενος περίμενε λύπες και στεναχώριες. Αν δεις ότι στον δικό σου κήπο υπάρχει κυπαρίσσι κάποιος από την οικογένεια σου θα έχει ατύχημα. Αν κάθεσαι κάτω από την σκιά κυπαρισσιού θα πάρεις λύπες οι οποίες θα σε κλονίσουν ηθικά, καθώς και προσβολή προς την τιμή σου. Αν ανεβαίνεις πάνω σε κυπαρίσσι περίμενε οικογενειακή καταστροφή.
 

Α.Β.Γ.Δ.Ε.Ζ.Η.Θ.Ι.Κ.Λ.Μ.Ν.Ξ.Ο.Π.Ρ.Σ.Τ.Υ.Φ.X.Ψ.Ω